RECEPT ZA SLADICO BINETA VOLČIČA »KAMILIČNA PANAKOTA« (DOGODEK ZA BLOGERJE, KLET BRDA, 25.3.2017)
20 marca, 2018TUNA V PISTACIJEVI SKORJI – MODRI PINOT QUERCUS
20 marca, 2018
Priprava:
Potolčene zrezke popečemo na obeh straneh in jih damo v drugo posodo. Na isti maščobi prepražimo čebulo, korenje, por in zeleno.
V dušeno zelenjavno mešanico damo zrezke in jih solimo, popramo, potresemo s timijanom in zalijemo z rdečim vinom. Dušimo jih, dokler se ne zmehčajo.
Zraven ponudimo široke rezance, njoke ali krompir.
Sestavine:
- 4 goveji zrezki
- 2,5 dl rdečega vina
- 1 majhen gomolj zelene
- 1 velika čebula
- 2 žlici naribanega korenja
- 2 žlici pora
- olje
- sol, mleti poper, timijan