Skozi oko turista
19 marca, 2018
Koraki do popolnega valentinovega zmenka v družbi vina
19 marca, 2018

Vinska pokušina je kot punk glasba

Da lahko okušamo to skrivnostno pijačo v celoti kot buteljka zapove, nam ne preostane drugega kot, da obiščemo vinarja in se v živo seznanimo s celotno zgodbo.

Od majhnega me privlačijo drugačne stvari, drugačni ljudje, drugačna glasba in vedno znova se vračam v to drugačnost iz vsakodnevne rutine življenja, po navdih, po lepoto in hrano za svojo dušo. In tako mi je še vedno pri srcu, da zajadram na punk koncert, da obiščem, v živo seveda, koncert z malo bolj “močno” glasbo.

In res je, če na vinsko pokušino pogledamo skozi to zrcalo, je vinska pokušina v določenih primerih pravi teater oz. nastop. Navsezadnje je pridelati vino velika umetnost in je vinar oz. vinogradnik umetnik svojega dela, kjer je vinski hram njegov oder.

Ljudje smo taka bitja, da enostavno bolje funkcioniramo, kadar se nam zdi, da so stvari urejene in pospravljene na svojem oz. našem mestu. Poudarek je tukaj na zdi. Tako najraje vse popredalčkamo v svoji glavi, stvarem in ljudem damo zaznamek in na takšen način spravimo na svoj trdi disk v svoje možgane. Nekdo vas bo tako ocenil po izgledu, nekdo po glasbi, ki jo poslušate, nekdo po imenu, spet tretji po vinu, ki ga pijete. Takšni, ki sodijo pa ponavadi vedo o vas celo več kot vi sami.

Časi niso bili še nikoli bolj primerni kot sedaj, za treniranje vsesplošnega razumevanja, sprejemanja in sočutja. Če bi vsak, ki prvič sliši nov punk band in punk komad imel poleg še besedilo pesmi, bi razumel celotno sliko, celotno sporočilo. Tudi vino je le alkoholna pijača, lahko pa je pijača bogov. Vse odvisno kakšna je predstavitev in kako sprejemljiv je poslušalec.

 

Življenje se da živeti na način, da v večini stvari vidiš lepoto. Če ne drugega je tako bolj znosno, čarobno, predvsem pa zdravju prijazno.

Na zdravje,

Matjaž

#wineastronaut