Kako pravilno shranjujemo buteljke vina
28 marca, 2018Kdaj lahko ob ribi ponudimo tudi kozarček rdečega?
20 aprila, 2018
Priprava:
- Prekajen svinjski vrat damo kuhati v mrzlo in malenkost osoljeno vodo. Ko voda zavre, ga kuhamo na srednji temperaturi še eno uro. Ohlajenega narežemo na majhne kocke.
- Bel kruh, ki naj bo star 2-3 dni, narežemo na majhne koščke. To lahko naredimo tudi že dan pred pripravo in ga čez noč pustim v posodi pokritega s kuhinjsko krpo.
- Star in malo bolj suh kruh namreč lepše vpije tekočino.
- Drobno sesekljano čebulo prepražimo na olju do zlato-rjave barve.
- Meso, kruh in prepraženo čebulo zmešamo skupaj in polijemo s toplim mlekom.
- Jajca razžvrkljamo in jim dodamo kislo smetano, sol, poper, česen, drobno sesekljan peteršilj ter mešanico polijemo po kruhu in mesu.
- Kar z rokami vse skupaj dobro premešamo, da kruh vpije tekočino.
- Če je masa presuha, potem dodamo še malo toplega mleka, če je preveč mokra pa še malo kruha ali drobtin.
- Najbolje je, če maso pokrijemo s prozorno živilsko folijo in jo čez noč pustimo na hladnem. Tako se bodo masa dobro prepojila.
- Naslednji dan maso nadevamo v folijo/vrečko za peko in jo dobro stisnemo skupaj v čvrsto obliko štruce.
Sestavine:
- 500 g belega kruha
- 400 g prekajenega svinjskega vratu
- 1 dcl mleka
- 5 jajc
- 3 žlice kisle smetane
- 2 srednje veliki čebuli
- olje
- 1/2 žličke soli
- poper
- česen
- peteršilj