Kako pravilno shranjujemo buteljke vina
28 marca, 2018
Kdaj lahko ob ribi ponudimo tudi kozarček rdečega?
20 aprila, 2018

Velikonočna prata

Priprava:

  1. Prekajen svinjski vrat damo kuhati v mrzlo in malenkost osoljeno vodo. Ko voda zavre, ga kuhamo na srednji temperaturi še eno uro. Ohlajenega narežemo na majhne kocke.
  2. Bel kruh, ki naj bo star 2-3 dni, narežemo na majhne koščke. To lahko naredimo tudi že dan pred pripravo in ga čez noč pustim v posodi pokritega s kuhinjsko krpo.
  3. Star in malo bolj suh kruh namreč lepše vpije tekočino.
  4. Drobno sesekljano čebulo prepražimo na olju do zlato-rjave barve.
  5. Meso, kruh in prepraženo čebulo zmešamo skupaj in polijemo s toplim mlekom.
  6. Jajca razžvrkljamo in jim dodamo kislo smetano, sol, poper, česen, drobno sesekljan peteršilj ter mešanico polijemo po kruhu in mesu.
  7. Kar z rokami vse skupaj dobro premešamo, da kruh vpije tekočino.
  8. Če je masa presuha, potem dodamo še malo toplega mleka, če je preveč mokra pa še malo kruha ali drobtin.
  9. Najbolje je, če maso pokrijemo s prozorno živilsko folijo in jo čez noč pustimo na hladnem. Tako se bodo masa dobro prepojila.
  10. Naslednji dan maso nadevamo v folijo/vrečko za peko in jo dobro stisnemo skupaj v čvrsto obliko štruce.