ZREZKI V VINSKI OMAKI – CABERNET SAUVIGNON
20 marca, 2018
PIŠČANEC Z LIMONO – CHARDONNAY QUERCUS
20 marca, 2018

TUNA V PISTACIJEVI SKORJI – MODRI PINOT QUERCUS

Priprava:

Tuno narežite na cca 2-3 cm debele rezine in jih za nekaj minut pustite namakati v ekstra deviškem oljčnem olju.

Medtem na tanko narežite suhe paradižnike. Mleto pistacijo dajte v posodo, primešajte sesekljane suhe paradižnike, makovo oz sezamovo seme in drobtine. Dobro premešajte in solite po okusu. Tunine rezine povaljajte v zmes po vseh straneh. V ponvi medtem segrejte nekaj žlic oljčnega olja. Na vročem olju specite v pistacijevi zmesi povaljano tuno – 1 minuto na vsaki strani. Obrnite samo enkrat. Tuna mora v notranjosti ostati sveža – roza barve. Postrežemo še toplo.