ZREZKI V VINSKI OMAKI – CABERNET SAUVIGNON
20 marca, 2018PIŠČANEC Z LIMONO – CHARDONNAY QUERCUS
20 marca, 2018
Priprava:
Tuno narežite na cca 2-3 cm debele rezine in jih za nekaj minut pustite namakati v ekstra deviškem oljčnem olju.
Medtem na tanko narežite suhe paradižnike. Mleto pistacijo dajte v posodo, primešajte sesekljane suhe paradižnike, makovo oz sezamovo seme in drobtine. Dobro premešajte in solite po okusu. Tunine rezine povaljajte v zmes po vseh straneh. V ponvi medtem segrejte nekaj žlic oljčnega olja. Na vročem olju specite v pistacijevi zmesi povaljano tuno – 1 minuto na vsaki strani. Obrnite samo enkrat. Tuna mora v notranjosti ostati sveža – roza barve. Postrežemo še toplo.
Sestavine:
- 600 g sveže tune
- žlica makovih ali sezamovih semen
- 5 žlic oljčnega olja
- 20 g krušnih drobtin
- 50 g mlete pistacije
- 30 g suhega paradižnika v olju
- sol