POMLADNI PERESNIKI – ROSÉ QUERCUS
20 marca, 2018Kako pravilno shranjujemo buteljke vina
28 marca, 2018
Priprava:
Očistimo šarglje in jih skuhamo v slani vodi. Skuhane šparglje zrežemo na koščke, pri tem na stran damo konice, ki jih bomo na koncu dodali rižoti.
Šalotko na drobno nasekljamo in na nizkem ognju pražimo cca 10 minut. Dodamo riž in ga ob stalnem mešanju pražimo 2 minuti. Zalijemo z vinom in pustimo, da izpari. Nato postopoma zalivamo z zelenjavno juho ali po potrebi z vodo. Solimo in popramo po potrebi. Po nekaj minutah dodamo koščke špargljev (brez konic), tik pred koncem pa še konice špargljev in parmezan ter 1 minuto močno mešamo, da se sir stopi.
Sestavine:
- 320 g okroglozrnatega riža
- 200 g špargljev
- 1 šalotka
- 30 g masla
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 dcl čiste zelenjavne juhe
- kozarec belega vina
- 100 g naribanega parmezana
- sol