PIŠČANEC Z LIMONO – CHARDONNAY QUERCUS
20 marca, 2018ŠPARGLJEVA RIŽOTA – SAUVIGNONASSE QUERCUS
20 marca, 2018
Priprava:
Na majhne kocke zrežemo krompir, bučke in paradižnik. Sesekljamo česen in čebulo, ga popražimo na oljčnem olju, da postekleni, dodamo bučke in krompir, po desetih minutah pa še paradižnik. Solimo in popramo ter po potrebi zalijemo z vodo ter pražimo še cca 6 minut in občasno pomešamo. Na koncu zmesi dodamo še črne oljke in žafran in jo pražimo še kakšnih 5 minut. Medtem skuhamo pere.snike.
Zmes potresemo z nasekljanim svežim peteršiljem in jo primešamo skuhanim peresnikom. Pojemo še tople ali pa tudi kot hladno jed.
Sestavine:
- peteršilj
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- mleti poper
- 350 g peresnikov
- 1 vrečka žafrana
- 300 g bučk
- 300 g majhnega krompirja
- 35 g črne oljke brezčrne oljke brez kosti
- 300 g paradižnika
- 1 strok česna
- polovica čebule