Vino ima svoj žar
19 marca, 2018
GRŠKI SOUVLAKI S POMAKO TZATZIKI – CHARDONNAY QUERCUS
20 marca, 2018

MIŠKE POLNJENE Z RUMOVO MARMELADO

Postopek priprave mišk z rumovo marmelado:

  1. V eni posodi zmešamo jajca, sladkor in kislo smetano.
  2. V drugi posodi pa zmešamo moko, pecilni prašek in ščepec soli.
  3. Suhe sestavine žlico po žlico dodajamo k mokrim sestavinam, torej v prvo posodo.
  4. Pri tem ves čas mešamo z metlico, da dobimo enotno zmes.
  5. Zmes za miške mora biti zelo gosta, gostejša od mase za šmorn, zato po potrebi dodamo še kakšno žlico moke.
  6. V večjo posodo nalijemo toliko olja, da bodo miške lahko plavale v njem. Med peko se ne smejo dotikati dna.
  7. Če je olje dovolj vroče preverimo z leseno kuhalnico. En konec kuhalnice postavimo v olje in če se okoli njega delajo mehurčki, potem je dovolj vroče.
  8. Miške pečemo na srednji temperaturi, da se ne zapečejo prehitro in da se speče tudi notranjost.
  9. Po potrebi temperaturo olja ves čas prilagajamo.
  10. Žlico najprej pomočimo v olje, nato zajamemo maso ter jo s pomočjo druge žlice potisnemo v olje.
  11. Žlica naj ne bo prepolna, drugače bodo miške imele ogromno “repkov” in bodo vse prej kot okrogle.
  12. Miške morajo imeti v olju dovolj prostora, da se lahko same obrnejo.
  13. Če se ne obrnejo same, jih obrnemo s pomočjo vilic.
  14. Navadno se pečejo kakšne 4 minute oz. odvisno od velikosti mišk.
  15. Pečene odlagamo na papirnate brisače.
  16. Ohlajene miške napolnimo z rumovo marmelado, kar pomeni, da zmešamo približno 4 zvrhane žlice marmelade s 3 žlicami ruma (količino ruma prilagodimo okusu).
  17. Najlažje jih je napolniti z injekcijo ali dekorirno vrečko in nastavkom za polnjene krofov.
  18. Miške polnjene z rumovo marmelado na koncu potresemo še s sladkorjem v prahu in pripravljene so za postrežbo.