TUNINI KRUHKI IN PENEČA REBULA
20 marca, 2018
ZREZKI V VINSKI OMAKI – CABERNET SAUVIGNON
20 marca, 2018

RECEPT ZA SLADICO BINETA VOLČIČA »KAMILIČNA PANAKOTA« (DOGODEK ZA BLOGERJE, KLET BRDA, 25.3.2017)

KAMILIČNA PANAKOTA

Smetano zavremo in odstavimo, vanjo pomočimo 6 čajnih vrečk kvalitetnega kamiličnega časa ter pustimo infuzirati za okoli 10 minut. Nato odstranimo čajen vrečke i zmes, ki se je navzela okusa kamilic, ohladimo na 40 stopinj. Nato vmešamo želatino, ki smo jo prej namočili v hladni vodi. Mešamo, da se zmes ohladi na sobno temperaturo, in nato napolnimo modelčke za panakoto. Postavimo v hladilnik vsaj za 4 ure oziroma dokler se panakota ne strdi.

MANDLJEV SLADOLED

Mleko, sladko smetano, glukozo, mandlje in sladkor zmešamo v Termomix-u in segrevamo do 82 stopinj. Zmes na fino zmiksamo (doma si pomagamo z močnim blenderjem) in jo ohladimo. Nato dodamo amaretto in vse skupaj pustimo počivat vsaj 4 ure. Na koncu zmes vlijemo v stroj za pripravo sladoleda.

SLIVOVA OMAKA

Iz sladkorja na ponvi naredimo karamel, dodamo izkoščičene slive in vodo. Vse skupaj pokuhamo in pustimo, da se okusi povežejo med seboj.

TESTENA ČIPKA

Vse sestavine zmešamo med seboj ter za vsako čipko majhno zajemalko zmesi spečemo na vroči ponvici.

SERVIRANJE

V sredino modelčka s panakoto položimo kepico mandljevega sladoleda in vse skupaj prelijemo s slivovo omako. Na vrh postavimo testeno čipko, ki jo po želji okrasimo z užitnim svežim cvetjem, recimo s trobenticami.