MIŠKE POLNJENE Z RUMOVO MARMELADO
20 marca, 2018BRANCIN PO MEDITERANSKO IN REBULA QUERCUS
20 marca, 2018
Postopek priprave souvlakija:
- Piščančje prsi narežemo na kocke in pripravimo marinado.
- Olje zmešamo z origanom, soljo in poprom. Po želji lahko dodamo tudi limonin sok, ampak meni je bolj všeč, če se z limono pokaplja že pečeno meso.
- Meso damo v marinado in z rokami dobro premešamo, da prekrije vse koščke mesa.
- Pokrijemo z živilsko folijo in damo v hladilnik za 2-3 ure.
- Če bomo meso pekli na odprtem ognju, potem moramo lesene palčke nujno namočiti v vodi, da se ne zažgejo. Če pečemo na plinskem žaru to ni potrebno.
- Koščke mesa nataknemo na lesene palčke in pečemo 10-15 minut na srednji temperaturi, da se lepo zapeče.
- Souvlaki postrežemo z rezinami limone, krompirjem ali popečenim kruhom ter omako, kot je npr. tzatziki.
Postopek priprave tzatzikija:
- Kumaro operemo, olupimo, naribamo, solimo ter pustimo stati, da spusti tekočino.
- Medtem olupimo česen in ga na drobno sesekljamo. Dodamo mu olje in dobro zmešamo. Mešanico nato dodamo h grškemu jogurtu, solimo in premešamo.
- Primešamo še kumaro ter dobro zmešamo, da se sestavine povežejo med seboj.
- Tzatziki vedno postrežemo hladen, zato ga za najmanj eno uro postavimo v hladilnik in šele nato postrežemo.
Sestavine za souvlaki:
- 500 g piščančjih prsi
- 50 ml oljčnega olja
- 1-2 čajni žlički origana
- 1/2 čajne žličke soli
- poper
- limona
Sestavine za tzatziki:
- 1 večja kumara
- 150 g grškega jogurta
- 2 žlici olivnega olja
- 2 stroka česna
- sol
- začimbe po želji (npr. koper, meta)