MIŠKE POLNJENE Z RUMOVO MARMELADO
20 marca, 2018
BRANCIN PO MEDITERANSKO IN REBULA QUERCUS
20 marca, 2018

GRŠKI SOUVLAKI S POMAKO TZATZIKI – CHARDONNAY QUERCUS

Postopek priprave souvlakija:

  1. Piščančje prsi narežemo na kocke in pripravimo marinado.
  2. Olje zmešamo z origanom, soljo in poprom. Po želji lahko dodamo tudi limonin sok, ampak meni je bolj všeč, če se z limono pokaplja že pečeno meso.
  3. Meso damo v marinado in z rokami dobro premešamo, da prekrije vse koščke mesa.
  4. Pokrijemo z živilsko folijo in damo v hladilnik za 2-3 ure.
  5. Če bomo meso pekli na odprtem ognju, potem moramo lesene palčke nujno namočiti v vodi, da se ne zažgejo. Če pečemo na plinskem žaru to ni potrebno.
  6. Koščke mesa nataknemo na lesene palčke in pečemo 10-15 minut na srednji temperaturi, da se lepo zapeče.
  7. Souvlaki postrežemo z rezinami limone, krompirjem ali popečenim kruhom ter omako, kot je npr. tzatziki.

Postopek priprave tzatzikija:

  1. Kumaro operemo, olupimo, naribamo, solimo ter pustimo stati, da spusti tekočino.
  2. Medtem olupimo česen in ga na drobno sesekljamo. Dodamo mu olje in dobro zmešamo. Mešanico nato dodamo h grškemu jogurtu, solimo in premešamo.
  3. Primešamo še kumaro ter dobro zmešamo, da se sestavine povežejo med seboj.
  4. Tzatziki vedno postrežemo hladen, zato ga za najmanj eno uro postavimo v hladilnik in šele nato postrežemo.