Penine – katera je prava zame?
28 junija, 2017

Danes pripravljam ribe. Kaj pa vino?

Spomladi in poleti pogosteje jemo ribe – na žaru, v solati, ocvrte, na sto tisoč načinov. Ste kdaj v zadregi, katero vino postreči k ribam? Pripravili smo nekaj koristnih nasvetov.

Pri izbiri vina, ki jed najbolje dopolni, moramo upoštevati vrsto ribe ( sladkovodna, morska, bela plava), način priprave ( cvrtje, pečenje v pečici, na žaru, kuhanje….) in okus začimb.

Naši enologi so pripravili nekaj nasvetov, katera vina ponuditi k posameznimi ribjim jedem.

Cin cin in dober tek!

 

jed

vino

Soška postrv – ocvrta lia v pečici

Rebula QUERCUS

Bakala namaz:

Sauvignon blanc Bagueri,

Ribji karpačo z limono::

Rebula QUERCUS

Kaviar:

Penina Bagueri brut

Kozice-presne

Sauvignon blanc QUERCUS

Losos na žaru

A+ belo

Lupinarji- raki, školjke:

Sauvignonasse QUERCUS

Bele ribe:

  • na žaru:

Krasno belo

·         v soli

Sauvignon blanc Bagueri

·         v pečici:

Beli pinot QUERCUS

·         v pečici s krompirjem:

Sivi pinot QUERCUS

Plave ribe:

  • na žaru:

Sivi pinot Bagueri

Tudi rdeče vino ob ribah ni tabu.

Buzara

Merlot QUERCUSCabernet sauvignon QUERCUS

Tuna

A+ rdeče, Modri pinot Quercus