Spomladi in poleti pogosteje jemo ribe – na žaru, v solati, ocvrte, na sto tisoč načinov. Ste kdaj v zadregi, katero vino postreči k ribam? Pripravili smo nekaj koristnih nasvetov.
Pri izbiri vina, ki jed najbolje dopolni, moramo upoštevati vrsto ribe ( sladkovodna, morska, bela plava), način priprave ( cvrtje, pečenje v pečici, na žaru, kuhanje….) in okus začimb.
Naši enologi so pripravili nekaj nasvetov, katera vina ponuditi k posameznimi ribjim jedem.
Cin cin in dober tek!
jed |
vino |
Soška postrv – ocvrta lia v pečici |
|
Bakala namaz: |
|
Ribji karpačo z limono:: |
|
Kaviar: |
|
Kozice-presne |
|
Losos na žaru |
|
Lupinarji- raki, školjke: |
|
Bele ribe: |
|
|
|
· v soli |
|
· v pečici: |
|
· v pečici s krompirjem: |
|
Plave ribe: |
|
|
|
Tudi rdeče vino ob ribah ni tabu. |
|
Buzara |
|
Tuna |
A+ rdeče, Modri pinot Quercus |