GRŠKI SOUVLAKI S POMAKO TZATZIKI – CHARDONNAY QUERCUS
20 marca, 2018TUNINI KRUHKI IN PENEČA REBULA
20 marca, 2018
Postopek priprave:
- Krompir olupimo in očistimo, narežemo na krhlje ter damo kuhati. Ko zavre, ga kuhamo še 3-5 minut in nato odstavimo.
- Vodo odlijemo, krompir pa stresemo v pekač. Dodamo mu mediteranske začimbe, sol in olje ter vse skupaj (z rokami) dobro premešamo.
- Brancina očistimo, operemo pod vodo in obrišemo do suhega.
- Premažemo ga z oljem, solimo in popramo.
- Položimo ga na krompir in poleg dodamo še razpolovljene češnjeve paradižnike.
- Prvih 25 minut ga pečemo na 200°C, potem pa še 10 minut na 220°C, da se vse skupaj dobro zapeče.
- Zadnjih 10 minut peke lahko po želji na brancina dodamo še limonine rezine.
Sestavine za 2 osebi:
- 2 brancina
- 5 večjih krompirjev
- češnjev paradižnik
- 2 rezini limone
- olivno olje
- sol
- poper
- mediteranske začimbe (rožmarin, timijan, origano,…)